Vinařství Vican

Vinařství Vican je barevné, pozitivní a plné slunce, Toto vinařství se nachází v srdci Pálavy. Jižní Morava je krásná, Pálava je její výkladní skříň a Mikulov její „hlavní“ město. Jejich motto je: ,,Je třeba se dívat přímo do slunce, pak všechny stíny zůstanou za námi.”

Tratě vinařství Vican – Pod Mušlovem, Ořechová Hora, Valtická Kienberg, Kotel, Za Cihelnou. Dohromady obhospodařovávají 32h vinic.

Naše nabídka obsahuje tyto odrůdy:

Muškát žlutý 2017, pozdní sběr, suché

Rulandské šedé 2017, pozdní sběr, polosuché

Pálava 2017, pozdní sběr polosuché

Ryzlink Vlašský 2016, pozdní sběr suché

Cabernet Sauvignon 2016, pozdní sběr, suché

Kvervi vína 

Jedná se o vína vyráběná 6000 let starou metodou pocházející z Gruzie. Nejkvalitnější hrozny, které vinice toho roku dají, se pomelou a uloží do hliněných nádob, které jsou zakopané v zemi. Tam hrozny fermentují bez jakéhokoliv zásahu. Takto vzniklá vína jsou absolutně suchá, při lahvování se nefiltrují, nečiří ani nesíří. Jedná se tedy o čistě přírodní produkt, který stojí za to vyzkoušet.

U nás k dostání tyto odrůdy Kvervi vín:

Rulandské šedé, Cabernet Sauvignon

Víno se rodí v hliněných amforách, které jsou zakopány v našem Kvevri house v Bulharech. Hrozny se ručně pomelou a zrají v kvevri minimálně 6 měsíců. Do vína se během zrání uvolní ze slupek více barviva a stane se tak mikrobiálně stabilní. Při výrobě je zcela vyloučena chemie, i hrozny pochází z šetrně ošetřovaných vinic. Kvevri vína nefiltrujeme a téměř nesíříme.

 

 

%d blogerům se to líbí: