VillaBella – Itálie


Vinařství VillaBella

Vinařství VillaBella

Vinařství VillaBella

Zařadili jsme pro Vás do sormitentu nová vína z italského vinařství VillaBella.

Toto vinařství je poměrně mladé teprve z roku 1971 a nachází se v provincii Verona. Toto skvělé italské vinařstí se také snaží rozšiřovat svoje organicky pěstované vinice, kterých už teď je velká část.

Více o tomto vinařství

Vína níže jsme zařadili do naší nabídky.

VillaBella - Bardolino

VillaBella – Bardolino

Bardolino

Má světle růžovou barvu, ve vůni jsou cítit citrusy a květinové tóny doprovázené bylinami a šalvějí. Toto víno je ovocné a perfektně se hodí k letním jídlům, pizze a paelle. Je vhodné i jako aperitiv.
Druh půdy: jílovitá
Hrozny: Corvina 80%, Rondinella 20%
Alkohol: 12,5%
Teplota podávání: 8 °C až 10 °C

VillaBella - Amarone Valpolicella

VillaBella – Amarone Valpolicella

Amarone Valpolicella

Typické ovocné tóny třešní, třešeňového džemu a lesních plodů, připomínající sladké koření a hořkou čokoládu. Dobře strukturované sametově měkké víno.
Druh půdy: vápenaté hlíny, s přítomností kamenů
Hrozny: Corvina 70%, Rondinella 20%, Corvinone 10%
Zrání: v tradičních velkých sudech ze slovinského dubu po dobu 36 měsíců před dalším zráním v lahvi
Teplota podávání: 18 °C až 20 °C

VillaBella - Valpolicella Ripaso

VillaBella – Valpolicella Ripaso

Valpolicella Ripaso

Intenzivní vůně třešní, ostružin, borůvek, švestek s nádech koření, to vše se ukrývá v tomto víno, pokud k němu přičichnete. V chuti spojuje náznaky pikantních tónů, jako je skořice, hřebíček a pepř. Perfektně se hodí k pečeným masům a sýrům.
Druh půdy: vápenaté hlína
Hrozny: Corvina 70%, Rondinella 20%, Corvinone 10%
Zrání: po dobu dvou let v tradiční sudech ze slovinského dubu a poté dále zraje v lahvi
Teplota podávání:18 °C až 20 °C

VillaBella - Valpolicella Classic

VillaBella – Valpolicella Classic

Valpolicella Classico

Ovocná vůně, s příchutí třešní a malin s tóny bylin. Barva do fialova. Vyvážené víno s dobrou svěžestí. Perfektní víno k tradiční italské kuchyni, grilovanému masu či rizotu.
Druh půdy: vápenec a jíl
Vinná réva: Corvina 70%, Rondinella 20%, Corvinone 10%
Zrání: krátké období v nerezových tancích na zachování integrity a svěžest vína.
Teplota podávání: 16 °C až 18 °C