Přijďte si osladit život Portským vínem.
Naše vinotéka nabízí ojedinělou nabídku Portských vín.
Portské víno pochází ze severního Portugalska, z údolí řeky Douro. Jedná se o dolihované víno s vyšším podílem zbytkového cukru. Konečný obsah alkoholu v portském víně dosahuje 19 až 23%.
Nejzákladnější dělení portských vín je na bílé a červené. Následně pak na základní portská vína RUBY a TAWNY bez a s uvedením ročníku, které se odlišují způsobem výroby a typem stárnutí. Řada RUBY obecně zraje ve velkých sudech o objemu až 60.000 litrů. Řada TAWNY zraje oproti tomu v podstatně menších sudech o objemu 150 až 2000 litrů. Portské víno vyčnívá z řady ostatních vín díky svým jedinečným vlastnostem, překvapí Vás svou bohatostí, intenzitou a nezaměnitelným aroma. Bílé portské se vyznačuje barvou od světle žluté po sytě zlatavou s odlesky do slámově žluté a někdy až nazelenalé.
Mezi naše nejoblíbenější porstká vína patří
Burmester Jockey Club Reserva
- Vynikající portské víno typu tawny pojmenované na počest prestižního Jockey Clubu v Buenos Aires, který založil Willy Burmester. Barva je tmavě červenohnědá s dobře zřetelným nádechem pomerančů. Chuť vyvážená s jemnými podtóny květin, vanilky a karamelu.
Porto Cálem
- Barva rubínová, vůně ovocná s mladým a dynamickým aroma. Chuť jemná, elegantní a vyvážená, svěží. Jemné portské víno, jehož výroba je založena na harmonii ovocné chuti a ohnivosti destilátu v podtextu.
Sotto Voce Burmester Ruby Reserve
- “Sotto Voce” popisuje italský hudební výraz pro jemný a delikátní tón, který tato reserva plně vnáší do kvality portského vína ve spojení s krásou vinařství. Barva je plná a červeně purpurová s aroma ostružin a černého rybízu. Chuť je intenzivní po mladém ovoci s tóny vanilky, čokolády a praženého kakaa. Dochuť je sametová a dlouhá.
Porto Kopke Tawny, Ruby
- Vína typu tawny zrají nejméně tři až čtyři roky v dubových sudech o objemu cca 550 až 2000 litrů, kde probíhá silnější oxidace. Mají jemně potlačený ovocný charakter a je pro ně typická hnědočervená barva. Vůně s jemným buketem po oříškách a dřevu. Chuť sametová, ovocná a vyvážená.
- Vína typu ruby jsou směsí mladých vín. Zrají v dubových sudech o objemu cca 20 tisíc až 60 tisíc litrů minimálně 3 roky. Průběh oxidace je velmi pomalý a víno si tak uchovává svěží ovocný charakter, plnou rubínovou barvu a bohaté aroma červeného ovoce.
Jockey Club Porto Cálem Burmester Sotto Voce Porto Kopke