Allram Grüner Veltliner Lösskindel, Wagram – 2016

Allram Grüner Veltliner Lösskindel z okolí Wagramu ročník 2016 je skvělé mladé svěží víno.
Barva světle žlutá se zelenými tóny.
Najdete v něm lehce kořenité tóny a příjemné velmi zralé ovoce. Chuť je bohatá a elegantní, na patře velmi šťavnatá. Kyselinka je skvěle vyvážená s harmonickou mineralitou. Závěr je příjemně dlouhý.
Poskytuje svěžest a skvělý požitek. Na patře je jemný a hedvábně se rozplývá.
Hodí s k lehkým jídlům, telecímu masu, grilované zelenině, salátům. Skvělý je také k tradičním rakouským pokrmům.
Velmi příjemné a lehké víno během teplých dnů.
- Alkohol: 12,5 %
- Kyselinky: 6,0 g/l
- Zbytkový cukr: 2 g/l
- Doporučená teplota podávání: 10 – 12 stupňů
Vinifikace
Hrozny jsou ručně sbírané a fermentace probíhá při 19 °C za pomocí kvasnic přímo z vinohradu. Kontakt s vinným kalem je delší než obvykle. Zrání probíhalo v nerezových tancích. Obsah cukru ve vinném moštu byl 18 °KMW (18 gramů cukru na 100 gramů moštu)
Vinice
Původ podloží vinice se datuje již k době ledové. Podloží je sprašové a skvěle zadržuje vodu a pouze velice výjimečně můžou zásoby vody v půdě dojít. To skvěle tomuto Veltlínskému Zelenému vyhovuje. Výsledkem je víno se skvělou kombinací síly a elegance.
- Výsadba révy: 1970 – 1985
- Hustota výsadby: 4000 stromků na hektar
- Sklizeň: 1. týden v říjnu