Kouzelné koření

Novinka Kouzelné koření.

100% rostlinné kořenící směsi, které neobsahují sůl. Jsou umleté na prášek, vždy čerstvě připravené před mícháním.

Slova autorů koření:

Co nás přimělo míchat si vlastní koření, když se dá koupit v každém supermarketu?

Moc ráda používám koření. Jde o přirozenou součást potravy a velmi často o přirozený lék, který dokáže vyladit náš organismus a zároveň je velmi příjemný na užívání.

Často jsem se setkala s tím, že jsem vařila kvalitní jídlo, přidala směs koření a jídlo najednou chutnalo „divně“. Například steak. Směsi na steak jsem kdysi používala docela často. Nejen na maso, ale i běžně k vaření. Nejdříve jsem koupila směs na steak a moc nevnímala výrobce. No a protože jsem používala stejné suroviny, začala jsem zkoumat složení. Zjistila jsem, že si za drahé peníze kupuji sůl. V lepším případě bez glutamátu, ale i tak sůl. Pokud jsem použila koření se solí na naložení masa třeba den předem, výsledkem byla dost často vysušená flákota. Šťáva z masa působením soli vytekla. Navíc použití mělo i další nepříjemnou vlastnost. Na jedno vaření jsem spotřebovala velmi často půl balíčku i víc a pořád kupovala nové a nové balení. I když cena takového koření na první pohled nevypadá hrozivě, při přepočtu spotřeby už jsme někde úplně jinde. A ještě jedna věc mi začala vadit. Když jsem použila koření víc, jídlo bylo přesolené, když méně tak bylo mdlé, proto jsem se rozhodla, že začnu koření míchat.

,,Pokud z našeho Kouzelného kořené připravíte jídlo, je to něco úplně jiného.”

Všechny směsi koření jsou pečlivě smíchané tak, aby účinky koření byly synergické. Uvedu malý příklad. Pokud používáte kurkumu sama o sobě má silné protizánětlivé účinky. Když použijete pepř, stačí ve čtvrtinovém množství, účinek se zněkolikanásobí.

Využívám i další přirozené vazby mezi kořením. Výsledkem je vyvážená chuť a zároveň zdravotní účinky. Proto jsme s láskou vytvořili koření, které se může používat každý den, je zdravé, chutné a z každého jídla udělá kulinářský zážitek.

Jaro

Stejně jako se probouzí příroda po zimním odpočinku, i my se probouzíme ze zimního spánku. Složení koření Jaro je vyváženou směsí kurkumy, saturejky zahradní, černého pepře, meduňky lékařské a měsíčku lékařského.

Černý pepř posiluje protizánětlivý účinek kurkumy, proto jde o velmi vhodnou kombinaci. Saturejka a meduňka pomáhá proti nadýmání a s trávením. Měsíček je vhodný při poruchách trávení a na zklidnění krevního tlaku.

Jde o velmi chutnou směs, která má takřka universální použití. Koření je výborné do omáček, do zeleninových směsí, ale i do tvarohové pomazánky.

Léto

Směs koření léto v nás evokuje klidné, pokojné pohledy na fialová pole Provence. Koření na léto by mělo být lehké, rozzářené.

Vyvážená chuť bazalky, saturejky, tymiánu, levandule, rozmarýnu a červeného pepře vytváří velmi osobitou kombinaci. Jde o směs, která podporuje trávení, saturejka, levandule nás uklidní, rozmarýn a červený pepř rozehřeje. Tymián dodá jídlům jemnou korunu. Vhodné do salátů i do vařených jídel.

Podzim

Listí na stromech se červená a tak i podzimní koření má vůni papriky. Kombinace sladké papriky, uzené papriky a chilli se velmi dobře doplňuje s majoránkou, petrželí a bazalkou.

Petržel posiluje ledviny, majoránka a bazalka působí na dobré trávení a proti nadýmání. Velmi jemně pikantní směs vhodná například na pečené brambory, lasagne.

Zima

Jako nosné koření je tu použita kurkuma s libečkem, doplněná o tymián, černý pepř, rozmarýn . Na konci cítíme jen takový mírně chladivý polibek máty, který koření jemně doplňuje. Moc dobré je ragů s vínem doplněné právě o koření zima.

Babička – Sladké pečení 

Už jste někdy jedli , ne pili, černý bez? Zkuste to. Povedlo se nám vytvořit jedinečnou směs na sladké pečení. Vyvážená harmonie bezu, skořice, kardamomu, hřebíčku, meduňky a citronové kůry vás zavede do světa pohádek. Velmi vhodná do perníku, na štrůdl, můžeme použít i na vylepšení vanilkového pudinku nebo všude tam, kde jsme doteď používali jen skořici. Zkuste a uvidíte. Dodá sladkým pokrmům velmi lahodnou chuť s nádechem exotiky.

Dědeček – něco ostřejšího

Jemně pikantní směs tymiánu, chilli, petržele, sladké papriky, česneku a rozmarýnu. Dochutí pečené brambory stejně jako maso na víně.

Pizza

Udělejte tenké kynuté těsto, na něj položte nakrájená rajčata, posypte směsí a nechte se unášet do příjemných kaváren a pizerií v Itálii.

Směs obsahuje saturejku, bazalku, dobromysl, rozmarýn, rajčatový prášek a česnek. Uvidíte sami jak lahodná pizza může být.

Patatas – brambory

Nechce se vám vařit? Dali byste si něco dobrého, ale nevíte co?

Zkuste umýt brambory, celé je nakrájet na kousky, přidejte směs papriky, kmínu, libečku, červené řepy, česneku a čili. Dejte si půl hodiny pauzu, pak plech posolte, přidejte strouhaný sýr a výborná večeře je na světě.

Polepka sáčku

Květ života najdete jako polepku na sáčku. Doporučujeme nechat přilepené na sáčku. Působí jako silný energetický harmonizační zářič 🙂

Proč právě tenhle symbol? Posvátný symbol Květ života je jedním z nejstarších grafických symbolů zobrazovaný ve všech kulturách po celém světě, v náboženstvích či v architektuře. Obsahuje sedm celých vzájemně se dotýkajících kružnic a býval ohraničen dvojitou kružnicí, další rozšíření tohoto obrazce bylo dříve přísně střeženým tajemstvím. Květu života se taky říká Kristova mřížka. Jde o velmi silný symbol, který harmonizuje, jde o tvarový zářič. Na sáčku má praktickou funkci, ale působí i jako harmonizační prvek, který posiluje přirozené léčivé účinky koření. Používá se i jako ochranný prvek v běžném životě.

Kouzelné koření
Kouzelné koření
Kouzelné koření
Kouzelné koření
%d blogerům se to líbí: