Druhy piv

Ale

Je pivo kvašené svrchně kvasícími kvasinkami, které kvasí při teplotách nad 15°C. Tento název pochází z Anglie, kde dříve označoval nechmelený druh piva. Nyní však označuje tradiční anglická, belgická či americká piva. Použití těchto kvasinek je výrazně rychlejší, ale produkuje více vedlejších produktů, ty pak dávají pivu typický ovocný či kořenitý nádech.

IPA

India Pale Ale je chmelený styl, spadající do kategorie Pale Ale, což jsou svrchně kvašená piva.

Původ tohoto stylu je ve Velké Británii, kde vznikl se zacílením do Indie. Zde však byl problém s trvanlivostí piva po dobu přepravy ve složitých podmínkách tehdejších cesty do Indie. Tento problém vyřešil George Hodgson, který využil konzervačních účinků chmele a alkoholu. Klasický recept na pivo Pale Ale, upravil zvýšením množství chemele, obilí i cukru, tím vzniklo silné pivo s vysokým obsahem alkoholu.

Chuť je příjemně ovocitá, na což ovšem navazuje výrazná chmelová hořkost.

Barley Wine

Je druh silného a velmi plného piva. Je jedním z nejsilnějších druhů piva. Původ tohoto stylu je až ve starověkém Řecku. První pivo v tomto stylu bylo vyrobené v roce 1870.

%d blogerům se to líbí: