Novinka – Averna

Averna, tedy italský bylinný likér amaro, jenž byl původně vytvořen pro podporu trávení, vznikl na základě tajné receptury benediktýnských mnichů z opatství Abbazia Di Santo Spirito v sicilské Caltanissettě. Tuto recepturu získal darem pátera Girolama v roce 1886 obchodník Salvatore Arena, jakožto ocenění za podporu obce. Salvatore Averna začal od toho okamžiku likér oficiálně vyrábět pro hosty svého domu. První výrobna byla postavena v rodinném venkovském sídle v Xiboli v Caltanissettě, kde rodina trávila horká sicilské léta.

Přesná receptura extraktu zůstává střeženým tajemstvím, ale jde o speciálně vybrané byliny, kořínky a koření s přísadami nesoucími typické sicilské vůně a chutě, jako jsou esencialní oleje z citrusových plodů – pomerančů a citrónů – a také z granátových jablíček.

Aroma se vyznačuje citrusovými tóny s vůněmi bylin typických pro Středomoří – myrta, jalovec, rozmarýn, šalvěj a aromatické pryskyřice.

V chuti se projevují stopy pomeranče vyvažované tóny lékořice a bylin rostoucích ve Středomoří. Likér má sametovou a kulatou texturu a jemně hořké a hladké zakončení. Tradičně se podává neředěný, ale můžete si jej vychutnat i s kostkou ledu.

Averna likér
Averna likér

 

Airone Rosso Toni Poli

Airone Rosso Aperitiv

Airone Rosso Aperitivo, Jacopo Poli Likér z dílny specialisty na grappu – destilerie Jacopo Poli. Je vyroben z aromatických bylin a koření. […]

%d blogerům se to líbí: