Vinařství Sutto


Sutto

sutto-obrazek
Společnost Sutto najdeme v provincii Treviso, ve vesnici s vinařskou tradicí Campo di Pietra, nedaleko Benátek. Vinařství hospodaří na celých 50 hektarech uvnitř známě oblasti Piave, kde se zrodil původ DOC Piave. Systém pěstování vína je nově vyvinutý s vysokou hustotou rostlin na 1 hektar. Odrůdy vína se volí dle vlastností půdy.

Vina která nabízíme

Pinot Grigio IGT Venezie

Barva: Slámově žlutá.
Vůně: Silná vůně zralých broskví a jahod. Lehce kyselejší s jemnou vůni bylinek.
Chuť: Hladká, suchá a velmi živá. Vyvážená a dlouhotrvající.
Vhodné k: jarním jídlům s bylinkami a rizotům. Také se hodí k rybím pokrmům, či grilovaným rybám.
Podávání: Při teplotě 10° C.

Chardonnay IGT Venezie

Barva: Slámově žlutá se zeleným nádechem.
Vůně: Jemná s lehkou vůní křupavého chleba. Silné ovocné aroma banánů, meruněk a ananasu. Také s jemnou vůní žlutých květin.
Chuť: Hladká a jemná. Atraktivní přetrvávající chuť.
Vhodné k: Předkrmům, hlavním jídlům založeným na bílém mase. Ale také k rybím pokrmům, či sýru cottage.
Podávání: Při teplotě 10° C.

Bianco di Sutto

Odrůdy: 50 % Manzoni, 50 % Chardonnay.
Barva: Světle slámová.
Vůně: Výrazná, jemná a elegantní s lehkou mineralitou.
Chuť: Chuť je kulatá, velmi vyvážená, ovocná a svěží.
Vhodné také jako aperitiv.
Vhodné k: Skvělá se hodí k předkrmům, ale také jídlům založeným na sýrech, rýži či rybách. K masu, ale nejvíce k bílému.
Podávání: Při teplotě 10° C.

Merlot IGT Venezie

Barva: Tmavě rubínová.
Vůně: Vůně tmavšího ovoce jako jsou švestky či zralé višně. Kořenitější závěr po pepři a skořici.
Chuť: Intenzivní, tříslovitá, suchá se závěrem tmavého ovoce.
Vhodné k: Hodí se k červenému masu a drůbeži.
Podávání: Při teplotě 18° C.

Cabernet IGT Venezie

Barva: Tmavě rubínová.
Vůně: Výrazná a plná, se špetkou vůně kopřivy či pepře k tomu navíc vůně lesního ovoce především jahod a malin.
Chuť: Vyvážená, jemná, harmonická s jemnými tříslovinami.
Vhodné k: Tradičním italským předkrmům a studeným jídlům, ale také k pokrmům s červeným masem.
Podávání: Při teplotě 18° C.

Dogma Rosso

Barva: Tmavě rubínová.
Odrůdy: 50% Merlot, 50% Cabernet
Vůně: Výrazná s nádechem červeného rybízu.
Chuť: Plná a komplexní, díky dlouhé maceraci a následnému zrání po 18 měsíců v dubových sudech.
Vhodné k: Červenému masu,  jehněčímu a výrazně kořeněným jídlům.
Podávání: Při teplotě 18° C.

Prosecca

Sutto Prosecco DOC Extra Dry

Barva: Bledě slámově žlutá.
Vůně: Ovocná se stopami zlatých jablek. Květinová vůně připomínající vistárie a akácie.
Chuť: Především plná života a osvěžující.
Vhodné k: Vhodné jako aperitiv. Hodí se k rybím a zeleninovým předkrmům a také k rizotu.
Podávání: Při teplotě 8-10° C.

Batiso Prosecco DOCG Extra Dry, Valdobbiadene

Barva: Bledě slámově žlutá.
Vůně: Ovocná se stopami ananasu, meruněk, hrušek a zlatého jablka. Květinová vůně připomínající vistárie a akácie.
Chuť: Především plná života a osvěžující.
Vhodné k: Vhodné jako aperitiv. Hodí se k rybím a zeleninovým předkrmům a také k rizotu.
Podávání: Při teplotě 8-10° C.

Batiso Rose brut

Barva: Jahodově růžová.
Vůně: Květinová s nádechem divokých růží a bobulí.
Chuť: Lehká, suchá a velmi svěží.
Vhodné k: Celým jídům nebo k rybám a mořským plodům.
Podávání: Při teplotě 8-10° C.

Batiso Millesimé extra dry

Barva: Bledě slámově žlutá
Vůně: ovocná, květinová
Chuť: Lehká, velmi svěží
Podávání: Při teplotě 8-10° C. Nejlépe v křišťálovém poháru s ledem.