Zacapa Edición Negra

Zacapa Edición Negra

Zacapa Edición Negra
Zacapa Edición Negra

Ron Zacapa Centenario Solera Etiqueta Negra 23 let je limitovaná edice super prémiového rumu s tóny karamelu, pražených oříšků, tropického ovoce a koření a s jemnou koncovkou tabáku a kávy. Oproti Ron Zacapa Centenario 23 let má vyšší obsah alkoholu, ale přesto je o poznání jemnější, což je následkem použití vyššího počtu sudů po sherry při staření. Barva rumu Zacapa Edición Negra je temně mahagonová, s intenzivními jantarovými odlesky. Ze sklenky láká aroma karamelizovaného a kandovaného ovoce, sušených švestek a rozinek.

Historie rumů Zacapa Centario se datuje k roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa, nacházející se na východě Guatemaly 229 m nad mořem. Výroba rumu začíná na plantážích cukrové třtiny na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Zde díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty získává třtina své specifické vlastnosti. K destilaci se používá tzv. Panenský sirup (Virgin sugar cane honey) což je primární výrobek při zpracování cukrové třtiny a ne melasa, jako u jiných rumů. Při kvašení je použit vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu. Ty mají za následek specifické aroma, tak typické pro rumy Zacapa Centario. Zrání probíhá v “The House Above the Clouds”, v překladu dům nad mraky, který leží v nadmořské výšce 2 333m. Nižší průměrná teplota zpomaluje zrání a řidší vzduch napomáhá zintenzivnit aroma z dubových sudů. Destilerie používá způsob zvaný “Sisterna Solera” převzatý ze zrání Sherry.

U Ron Zacapa je používána pro míchání (blendování) rumů různého stáří v sudech, kde předtím zrály robustní americké whisky, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť.

Ron Zacapa Centenario Etiqueta Negra 23 let se díky své vyjímečnosti dostal do síně slávy karibských rumů.

Baleno v dárkovém tubusu. Obsah alkoholu 43 %.

Zacapa
Zacapa
%d blogerům se to líbí: