Ron Zacapa

Ron Zacapa – AGED ABOVE THE CLOUDS 

Guatemala
Guatemala

Zacapa Centenario 23

Vlajková loď mezi rumy. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, která zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější master blenderky, paní Loreny Vásquez. Po opakovaném vítezství na International Rum Festival byl Ron Zacapa uveden do Síně slávy této prestižní světové soutěže a stal se tak neoficiálním etalonem pro superprémové rumy.

Zacapa Centenario 23 Gift Box

Rum Zacapa Centenario 23 v dárkovém balení se dvěma originálními skleničkama.

Zacapa Centenario Reserva Limitada

Reserva Limitada 2015 byla inspirovaná orchideí, národní květinou Guatemaly. Vybrané rumy staré 6 až 24 let zrály nejdřív v systému solera a poté v sudech ručně vypálených do různých stupňů, aby v rumu probudily aroma a chutě vanilky. Ta se tak výrazně projevuje v aroma, spolu se stopami čokolády, meruněk, dřeva a ovoce. Chuť je exotická, strukturovaná a komplexní, s tóny čokolády a vanilky, ovoce a pražených mandlí.

Zacapa Centenario Edición Negra 

Edición Negra je inspirovaná temným ohněm guatemalských sopek. V chladném klimatu guatemalských hor rum pomalu zraje nejdříve systémem solera, na závěr je ale uložen do znovu silně vypálených dubových sudů po bourbonu. Díky tomu v něm zesílí dřevité, kořeněné a kouřové tóny, které Edición Negra odlišují od ostatních rumů Zacapa. Na patře se v explozi chutí snoubí kouřové tóny s čokoládou a sušeným ovocem.

Zacapa Centenario XO

Ron Zacapa Centenario XO se vyrábí z těch nejpečlivěji vybraných rumů zrajících 6 – 23 let systémem solera v guatemalských horách. Rumy zrálly v sudech, které dříve obsahovaly robustní bournony, jemné sherry a vynikající vína odrůdy Pedro Ximénez. Zacapa XO je následně uložena na další dva roky do francouzkách dubových sudů, v nichž předtím zrály koňaky.

Zacapa Limitada 2014

Edice 2014 je inspirována tradičními rituály guatemalských Mayů, kteří pro vaření a náboženské obřady hojně používali aromatické byliny. Po tradičním zrání metodou solera byly sudy uloženy na dva roky do bylinné zahrady vytvořené vysoko v horách. V nadmořské výšce 2,300 metrů je v bohaté úrodné půdě pěstováno více než 20 druhů bylin, jako je fenykl, koriandr, anýz a estragon. Vůně těchto bylin jemně naplňuje vzduch a následně proniká i do sudů a rumu v nich. Tento pomalu zrající řemeslný rum je ztělesněním Guatemaly a odkazu Mayů. Je to rum s plnou a zároveň elegantní chutí, který je při 45% obsahu alkoholu neuvěřitelně jemný s intenzivní mahagonovou barvou.

Naše nabídka rumů Zacapa
Naše nabídka rumů Zacapa

 

 

%d blogerům se to líbí: