Objevte giny z celého světa.

První zmínky o nápoji z obilného destilátu a jalovce jsou zaznamenány už z 11. století, ovšem za jeho vynálezce je považován profesor medicíny působící na univerzitě v Leidenu Dr. Sylvius. Psal se rok 1650. O jeho rozšíření z Holandska se postarali angličtí vojáci, kteří bojovali proti Španělům. Údajně jim poskytoval příjemné uklidnění před bitvou a ginu tak začali přezdívat „holandská odvaha“.

Giny se dělí do dvou základních kategorií. První z nich je holandský typ zvaný genever, který je také starší. Jeho mladší obdobou je pak anglický dry gin. Rozdíly mezi nimi jsou, ale jedno mají určitě společné. A to je právě typická chuť oleje z plodů jalovce.

Tradiční výroba ginu je spojena především s oblastí Holandska a je velmi podobná třeba výrobě whisky. Jako první se destiluje fermentovaný obilný (nejčastěji ječný) slad. Takto získaný destilát je znovu destilován, ale tentokrát již se směsí oleje z jalovce a dalších bylin a koření. Výsledkem je gin s poměrně nízkou koncentrací alkoholu. Proto se přistupuje k další destilaci (tzv. redestilaci) opět s olejem z jalovce a dalšími bylinami. Takto dvakrát destilovaný gin se někdy nazývá double gin. Kromě ječného sladu je podobnost s whisky také v tom, že takto vyrobený gin dále zraje v dubových sudech, čímž je dosaženo plnější chuti.

Gin je základem mnoha míchaných nápojů. Nejznámějším z koktejlů obsahujících gin je Martini. Kromě Martini je gin součástí drinků, jako jsou Long Island Iced Tea, Singapore Sling či Negroni.

Naše nabídka zahrnuje tyto giny:

Naše nabídka Ginů
Naše nabídka Ginů

 

 

Safron Gin

Plymout Gn

MBombay Gin

Bombay SapphireBeefeathe

%d blogerům se to líbí: