Novinka – Rum Auténtico Nativo 15 Y.O

Rum Auténtico Nativo 15 Y.O

Země původu: Panama
Region: centrální oblast Herrera – ovlivněna Tichým oceánem na jedné straně a deštnými pralesy na straně druhé, oplývá bohatou vulkanickou půdou; místní třtina má velmi vysoký obsah cukru
Obsah alkoholu: 40%
Suroviny: melasa z místní cukrové třtiny, sklizené ručně
Fermentace: melasa cukrové třtiny a vlastní kmen kvasinek
Destilace: kontinuální, v klasické měděné destilační koloně z roku 1922, v destilerii Las Cabras
Stáří: 15 let (nikoli solera systém)
Typ sudů: vypálené sudy z amerického bílého dubu po bourbonu
Master Distiller: Francisco „Don Pancho“ Fernández – ikona mezi blendery moderních rumů
Barva: intenzivní tmavě jantarová
Aroma: komplexní, spojuje jemnost ořechů se sílou dubu
Chuť: velmi vyvážená chuť s medovými tóny melasy, spolu s tóny dubu, kakaa a citrusů

Jak ocenili rum Auténtico Nativo sami spotřebitelé?

Průzkum a ochutnávka v pěti zemích přinesly zajímavý pohled na nový rum Nativo a na konzumaci rumů obecně. Fanoušci rumů z pěti zemí se shodli, že někdy mají chuť a náladu na osvěžující nápoj, i když jindy se naopak potřebují zahřát či si jen vychutnat něco lahodného. Většina z nich přitom nechce kvalitní rumy míchat s nealko nápoji. Při testech se ukázalo, že ne každý rum ´ustojí křest ledem´. Některé rumy ztratily chuť, jiné naopak nechaly vystoupit nežádoucí tóny. Překvapením byl právě panamský rum Nativo, který je natolik kvalitní, že se ctí prošel i ´ledovým testem´ – výborně chutná jak v pokojové teplotě, tak i ledově vychlazený, a pokaždé postupně odhaluje jiné tóny a polohy chuti. Důvodem je, že Nativo byl stvořen pro panamské horké dny i chladné večery, takže se počítá s konzumací na ledu. Nativo tak při zchlazení překvapí novými polohami chuti.

Nativo
Nativo
%d blogerům se to líbí: