El Dorado rumy

V roce 1976 se Demerara Distillers rozhodla začít s procesem zrání rumu pod svou vlastní značkou: “El Dorado”. Vzhledem k tomuto datu není náhodou, že značka El Dorado se svou vlajkovou lodí – patnáctiletým rumem byla uvedena na trh až v roce 1992.

Jméno El Dorado pochází z příběhů průzkumníků, kteří cestovali do Guyany při hledání zlatého města Manoa, kde vládl zlatý král, jehož tělo bylo poprášené zlatem. Toto město Manoa nazývali Španělé “El Dorado”. Od uvedení na trh se značka El Dorado stala měřítkem pro stařené rumy. Prohlášení o stáří výslovně uvádí věk nejmladšího rumu ve směsi, a to i přesto, že nejstarší rum ve směsi může mít věk mnohem větší.

Všechny rumy El Dorado zrají v sudech po bourbonu. Tyto dubové sudy jsou uvnitř vypalovány, což pomáhá větší měrou předávat charakter dřeva. Použité sudy dorazí do palírny rozebrané na hranoly a jsou znova sestaveny přímo v palírně. Demerara Distillers pracuje s kapacitou skladu více než 85 000 sudů.

 

%d blogerům se to líbí: