Vinařství Allram

Allram

Allram

Vína s jasným podpisem, jež se vyznačují jedinečností, složitostí a komplexností a úzkým kontaktem s přírodou. Kamptal je jednou z nejznámnějších rakouských vínařských oblastí, optimální místo pro růst odrůdy Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Široká škála půd v této oblasti, umožňuje vytvářet jedinečný charakter vín z jednotlivých vinohradů.

VINAŘSTVÍ

Vinice Allram se nacházejí v samém srdci vinařské oblasti Kamptal v malebné oblasti Kamtal v okolí Straß im Straßertale. V roce 1992, Michaela Haas-Allram převzala firmu svých rodičů a od té doby provozuje vinařství spolu se svým manželem, Erich Haas. Láska a vášeň jim umožňuje výrobu nádherných těsných vín s odrůdovým charakterem. Veltlínské zelené Gaisberg, Ryzlink rýnský Heiligenstein, Rulandské šedé a Chardonnay jsou mezinárodně uznávaná a obdivovaná vína, jež každoročně získávají národní i mezinárodní ocenění.

VINICE

Vinicím je dopřávána zvláštní péče s krátkým prořezáváním, přísným protrháváním a přísným výběrem před a při sklizni. Ruční sběr všech vinic několikrát v průběhu sklizně, zaručuje, že jsou vybrány pouze hrozny s nejvyšší fyzilogickou zralostí.. Klíčovým aspektem při výrobě těchto vín je „terroir“ – interaktce mezi mikroklimatem, půdou a umístěním, což v kombinaci se zkušenostmi a znalostí vinic umožňuje zdůraznit zvláštní povahu každé odrůdy.

Hlavní viniční tratě

Heiligenstein – v Kamptalu nejvíce známá lokalita přirozeně směřovaná k jihu, kde je vysazen především Riesling
Gaisberg – je znám jako „malý bratr“ Heiligensteinu, oba kopce jsou orientovány na jih, půda je drsnější a chudší než na Heiligensteinu, což z něj činí ideální místo pro růst odrůdy Riesling
Wechselberg – nadmořská výška zde vytváří speciální mikroklima s teplotními rozdíly, které zaručují vynikající vývoj chutí v hroznech
Hasel – půda je výsledkem suchého a chladného klimatu doby ledové, daří se zde zralému Veltlínskému, Chardonnay a Rulandskému šedému – vína s harmonickým tělem a charakteristickou vůní.

FILOZOFIE

Jejich posláním je výroba organických, vysoce kvalitních vín, tím že kombinují znalosti generací a používají state-of-the-art technologii. S maximální péčí dbají o každou révu a snaží se vyrábět vína, která odrážějí konkrétní ročník, původní a zvláštní mikroklima Kamtalu a aby jemné niance jednotlivých vinic odrážely charakter vín a jejich multivrstevnou jedinečnost. Kvalita vinic považují za jejich hlavní sílu, jež doplňují hlubokým pochopením, tradicemi, intuicí a otevřeným přístupem ke světu.